söndag 8 december 2013

Choklad...


... tryffel!

Hemlagat godis är extra gott och så vet man vad det innehåller! 

Dessa tryfflar är superenkla att göra. Jag bjöd på dem när vi hade vårt personalsamkväm till kaffet! Just dessa passar extra bra till en kopp hett starkt kaffe. En annan bra sak är att de inte innehåller något extra socker. Det ska vara lite likör eller cognac i, så det är bara att välja sin favoritsmak! 

Du behöver till ca 40 tryfflar

1 1/2 dl vispgrädde
100 gram smör
300 gram mörk choklad med minst 50% kakaohalt
2 msk likör eller cognac
kakao att rulla dem i



Så här gör du:
Koka upp grädde och smör under omrörning tills smöret smält, dra bort från värmen.
Bryt ner chokladen i kastrullen och rör så den smälter. Blanda ner likör eller cognac. Låt svalna.
Ställ en smeten i kylen för att stelna ca 1 timme eller tills det går att forma kulor. 
Forma tryffeln till runda kulor. Låt kulorna stelna helt i kylen i ca 1 timme. Rulla dem i kakao.

Ett tips när du ska rulla dem är att använda tunna plasthandskar, så kladdar de inte lika mycket. Mina blev sisådär, men det beror på min onda arm. Men de gick ner ändå!

Förvara dem i kylskåpet! 

Den fina lilla skålen är ett loppisfynd för 5 kronor. De kallar jag fynd!

Ha en skön andra advent!
Kram
Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar